Wat kost het om een website te laten maken?

Maandag 3 juli 2023

Als je je aan het oriënteren bent om een (nieuwe) website te laten maken, is vaak de eerste vraag: “Wat kost het mij om een website te laten maken?”

Er zijn veel aanbieders op de markt en je hebt ook keuze in hoe jij je website laat ontwikkelen. Waar je bij de ene partij voor slechts 300 euro een kant-en-klare website krijgt door middel van een zogenaamde template (een sjabloon website), is de kans groot dat je bij een gespecialiseerd bureau meer dan 3000 euro kwijt bent voor een maatwerk website. Als andere optie is het ook mogelijk om zelf je website in elkaar te zetten, bijvoorbeeld met Wordpress.

Hoe maak je hierin de juiste keuze?

Dit is afhankelijk van je doelstelling, kennis en tijd.

Wil je een simpele website met alleen je contactinformatie of wil je een professionele website met een unieke uitstraling?

Heb je zelf genoeg technische kennis in huis om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is in snelheid en ingericht is voor SEO, SEA en online marketing?

Er komt meer kijken bij het maken van een website dan je misschien denkt, daarom is het goed om eerst onderzoek te doen naar wat een website goed laat functioneren en presteren.

Maar hier moet je wel de tijd voor hebben. Het kan een hoop tijd en moeite kosten om deze kennis op te doen en goed toe te passen.

Daarom kan het verstandiger zijn om het maken van je website uit te besteden aan een partij die hier veel ervaring mee heeft. Dit kan je frustratie en teleurstelling voorkomen als blijkt dat de website er toch niet helemaal uit komt te zien zoals je voor ogen had.

Een website volledig op maat laten maken kost meer tijd. Daarom vragen sommige partijen bedragen in de duizenden euro’s. Dit zorgt ervoor dat je website volledig uniek is, maar dit drijft wel de kosten op omdat alles van de grond af aan gebouwd moet worden. Soms wordt er zelfs nog gekozen om een ontwerpbureau een design te laten maken; dit is tevens een forse kostenpost.

En wat als mijn website live staat?

Als je website live staat, is hij nog niet af. Er zijn updates nodig om er voor te zorgen dat jouw website goed blijft functioneren en beveiligd is. Denk aan een SSL-certificaat voor een beveiligde verbinding en het up-to-date houden van het beheersysteem (CMS) achter de website. Je wil tenslotte niet dat je website gehacked wordt en met lege handen komt te zitten.

Bij de goedkopere aanbieders die websites maken, betaal je vaak alleen voor het product. Wil je nog aanpassingen laten maken of moet er op technisch gebied iets aangepast worden? Dan betaal je hier vaak nog los voor. Op deze manier kan een goedkope website toch nog in de kosten lopen.

Het uitbesteden van het bouwen van een website en het onderhoud hiervan zorgt ervoor dat jij je kunt focussen op je werk en dus waar je goed in bent.

Geen maatwerk, maar toch een unieke website?

Met Jamilo CMS presenteren wij de middenweg tussen maatwerk en kant-en-klare websites. Met ons ruime en toenemende aanbod aan bouwstenen richten wij jouw website initieel in én zetten deze voor je live. Daarna heb je het beheer -als je dat wilt- helemaal in eigen hand.

Zo blijven de initiële kosten beperkt en betaal je daarna slechts een maandelijkse fee voor een unieke website, gemaakt met herbruikbare bouwstenen.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij bieden? We zetten met plezier een proefwebsite voor je in elkaar. Ga hiervoor naar deze pagina en laat je gegevens achter!

Je kunt ook even je gegevens achterlaten en eerst onze brochure lezen.
Om spam tegen te gaan gebruiken we reCAPTCHA. De Google privacyvoorwaarden en servicevoorwaarden zijn van toepassing.