Waarom zou ik niet zelf een website maken?

Zondag 6 augustus 2023

Vandaag de dag is het dankzij partijen zoals Wordpress en Wix makkelijk om zelf een website in elkaar te zetten middels een template. Een template is een soort voorgebouwde website waarbij jij aanpassingen moet maken om de website eigen te maken. 

Er zijn echter verschillende nadelen verbonden aan het zelf maken van een website, vooral als je geen ervaring of kennis hebt van webdesign en -ontwikkeling. Hier zijn enkele aspecten waar je rekening mee moet houden:

Tijdsintensief

Het maken van een website kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je niet bekend bent met de technische aspecten van het bouwen van een website. Je moet veel tijd investeren in het leren van nieuwe vaardigheden en het onderzoeken van de beste manier om de website te bouwen. Hierbij moet je denken aan de beste manier om een pagina op te bouwen of de vindbaarheid van je website.

Gebrek aan technische kennis

Wanneer je geen ervaring hebt met het bouwen van een website, kan het moeilijk zijn om alle technische aspecten te begrijpen. Het bouwen van een website met bijvoorbeeld Wordpress of Wix vereist enige handigheid met computers. Het ontbreken van deze vaardigheden kan leiden tot frustratie en je eindigt dan misschien met een website die toch niet is zoals jij hem voor ogen had.

Beperkte functionaliteit

Ben je niet bekend met het bouwen van websites? Dan ben je misschien beperkt in wat je kan doen. Je kan bijvoorbeeld geen complexe functionaliteiten toevoegen of aanpassen die specifiek zijn voor je onderneming. Dit kan beperkingen opleggen aan de gebruikerservaring van de website en leiden tot een minder professionele uitstraling.

Ontbreken van responsive design

Dankzij responsive design kan je website er op verschillende apparaten anders uitzien en functioneren. Het ontbreken hiervan kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en mogelijk zelfs het verlies van klanten. Een responsief ontwerp zorgt ervoor dat je website er goed uitziet en goed functioneert op alle apparaten, zoals desktops, tablets en mobiele telefoons.

Veiligheidsrisico's

Als je niet bekend bent met webbeveiliging, zoals SSL-certificaten, kan je website kwetsbaar zijn voor hacking en andere beveiligingsrisico's. Dit kan leiden tot het verlies van klantgegevens en andere belangrijke informatie. Als je zelf een website bouwt, moet je ervoor zorgen dat je de nodige beveiligingsmaatregelen neemt om de website veilig te houden. Inmiddels hebben we allemaal wel een keer gehoord van de AVG-wet, die naleeft dat ondernemingen veilig met data van mensen omgaan. Als je deze wetgeving overtreedt, kan je een fikse boete riskeren!

Geen ondersteuning

Als je een website maakt zonder ervaring, kan het moeilijk zijn om technische problemen op te lossen. Je hebt mogelijk geen toegang tot ondersteuning als je vastloopt en er is geen garantie dat je de website veilig kan houden. Dit kan problemen veroorzaken bij het beheren en onderhouden van uw website op de lange termijn.

Hogere kosten op de lange termijn

Als u zelf een website maakt, bespaart u op korte termijn misschien geld, maar op de lange termijn kunnen de kosten hoger worden. U moet rekening houden met de kosten van hosting, domeinnamen, beveiligingsfuncties en onderhoud. Als u zelf niet bekend bent met websiteonderhoud, kunt u geld uitgeven aan technische ondersteuning.

Wat nu?

Het zelf maken van een website kan een aantrekkelijke optie lijken vanwege de lage kosten, maar er zijn verschillende nadelen verbonden aan deze aanpak. Een gebrek aan technische kennis en beperkte functionaliteit kunnen de gebruikerservaring en de effectiviteit van je website beperken, terwijl beveiligingsrisico's een ernstige bedreiging kunnen vormen voor je bedrijf en klanten. Het inhuren van een professionele ontwikkelaar kan ervoor zorgen dat je een professionele en effectieve website krijgt, terwijl jij je kan concentreren op de groei en ontwikkeling van uw bedrijf.

Met Jamilo CMS presenteren wij de middenweg tussen maatwerk en kant-en-klare websites. Met ons ruime en toenemende aanbod aan bouwstenen richten wij jouw website initieel in én zetten deze voor je live. Daarna heb je het beheer -als je dat wilt- helemaal in eigen hand.

Zo blijven de initiële kosten beperkt en betaal je daarna slechts een maandelijkse fee voor een unieke website, gemaakt met herbruikbare bouwstenen.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij bieden?

We zetten met plezier een proefwebsite voor je in elkaar. Ga hiervoor naar deze pagina en laat je gegevens achter!

Je kunt ook even je gegevens achterlaten en eerst onze brochure lezen.
Om spam tegen te gaan gebruiken we reCAPTCHA. De Google privacyvoorwaarden en servicevoorwaarden zijn van toepassing.