Het belang van een goede, responsive website

Dinsdag 21 november 2023

Bezoekers van je website bekijken je site via allerlei verschillende apparaten. Van laptop tot smartphone. Deze apparaten hebben allemaal een eigen schermafmeting, van heel klein tot heel groot. Je wil dat bezoekers geen informatie missen en dat alle elementen juist weergegeven worden. Een goede responsive website zorgt daarvoor.

Wat is een responsive website?

Responsive betekent in het Nederlands iets als “reagerend”. Je website reageert op de scherm(afmetingen) van de apparaten waarmee bezoekers je website gebruiken. Dit betekent dat de website er anders uit kan zien op een mobiele telefoon dan op een laptop, maar de inhoud en functionaliteit blijven hetzelfde.

Waarom is een responsive website belangrijk?

Verbeterde gebruikerservaring

Een responsive website biedt een betere gebruikerservaring. De website past zich aan aan het schermformaat van het apparaat waarop het wordt bekeken, wat betekent dat de inhoud gemakkelijker leesbaar en toegankelijk is. Bezoekers hoeven niet in en uit te zoomen om de inhoud te bekijken, wat de gebruikerservaring verbetert.

Betere resultaten

Een responsive website kan bijdragen aan hogere conversieratio's. Een website die goed werkt op verschillende apparaten kan de kans vergroten dat bezoekers van de website actie ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Als de website niet responsive is en bezoekers moeite hebben om de inhoud te bekijken, kunnen ze gefrustreerd raken en de website verlaten.

Betere SEO

Responsiveness is ook belangrijk voor SEO. Google heeft aangegeven dat responsiveness een belangrijke factor is bij het rangschikken van haar zoekresultaten. Een responsive website kan bijdragen aan een betere ranking in zoekresultaten. Dat kan weer leiden tot meer verkeer naar de website.

Kostenbesparend

Een responsive website kan in sommige gevallen ook kostenbesparend zijn. In plaats van het ontwerpen en ontwikkelen van verschillende websites voor verschillende apparaten, kan een responsive website worden aangepast aan elk schermformaat en apparaat. Dat is iets wat bij de introductie van smartphones vaak gebeurde: aparte websites voor mobiel en desktop verkeer.

Zorg voor een snelle laadtijd

Een responsive website moet ook een snelle laadtijd hebben. Zorg ervoor dat de afbeeldingen zijn geoptimaliseerd en dat de website snel laadt op verschillende apparaten.

Conclusie

Een responsive website is van groot belang voor het succes van je website. Het biedt een betere gebruikerservaring, hogere conversieratio's, betere SEO en kan kostenbesparend zijn. Zorg ervoor dat je website responsive is door gebruik te maken van responsive webdesign, flexibele lay-outs, vloeibare afbeeldingen en door je website te testen op verschillende apparaten en schermformaten. Met een responsive website kun je de gebruikerservaring verbeteren en het succes van je website vergroten.

Heb je al een responsive website?

Alle websites die in Jamilo CMS gemaakt worden, zijn automatisch responsive. Dit zorgt voor een optimale gebruikservaring zonder dat je je daar druk om hoeft te maken als content marketeer of webmaster. 

Wil je een (responsive) website laten maken? Vraag dan hieronder onze brochure aan, of lees hier meer informatie over Jamilo CMS.
Om spam tegen te gaan gebruiken we reCAPTCHA. De Google privacyvoorwaarden en servicevoorwaarden zijn van toepassing.